HET WYNIAKOPPEL

Het WYNIAKOPPEL is vernoemd naar de straat van hun oorspronkelijk kweker, Frans oude Nijeweme. Frans woont namelijk aan de Burgemeester Wyniastraat in Denekamp met zijn vrouw Betty. Deze straat is op zijn beurt weer vernoemd naar een zeer gewaardeerde burgemeester van Denekamp. Er is echter een nieuw succesverhaal voor deze naam weggelegd, een die misschien wel de meeste bekendheid gaat krijgen. Het WYNIAKOPPEL werd in 2015/2016 door Frans en Jim samen gekoppeld toen Jim bij Frans de duiven verzorgde. Toen in 2017 “443” en “442” uit dit koppel meerdere 1e prijzen wonnen werd, na wat twijfelachtige gedachten, de doffer VIP’S BLUE 980 thuisgelaten met zijn duivin. Het jaar erop werden er slechts enkele jongen gekweekt die zich direct weer goed lieten zien.

Het was echter de 443, later omgedoopt tot CALIMERO, die bijna het onmogelijke deed. 9 zuivere 1e prijzen, 4x op teletekst (TOP 8 NPO) en winnaar van 1e Nationale Asduif Marathon (op één dag) en 5e Nationale Asduif Dagfond NPO. Dit op altijd de langste afstand van het deelnemersveld en onder zware omstandigheden met snelheden rond de 1000 a 1200 meter per minuut.  Een witte raaf, een unicum. 

Dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt. Vele geïnteresseerde kopers uit binnen en buitenland stonden in de rij, maar de eerste keus was voor Gerard en Bas Verkerk die door Jim al vroegtijdig op de hoogte waren van deze bijzondere super duif. 

Inmiddels heeft het WYNIAKOPPEL bewezen niet één maar meerdere goeie duiven te geven, samen goed voor 18 verschillende 1e prijzen, enkele teletekst noteringen en dus nationale kampioensduiven. Kweekkoppels die meerdere goeie geven zijn zéér zeldzaam, maar met de aankoop van het WYNIAKOPPEL en de rest van het kweekhok van Frans oude Nijeweme is een zéér solide basis een feit voor Van Ingen Pigeons in de zoektocht naar die ultieme onvermoeibare allround duiven! 

NederlandsEnglishDeutsch